Termal Oteller

Termal Otel Ve Kaplıcalar

termal-otel-ve-kaplicaÜlkemizde, artan ilgi de göz önüne alındığında termal kaplıcalar önde gelir. Özellikle son yıllarda sağlık turizmine gönül verenler şifalı kaynakların yanında termal kaplıca kurarak daha fazla insanın bu iyileştirici etkisi olan sulardan yararlanmasını sağlıyorlar.

Bu tesisler, Türkiye başta olmak üzere, jeotermal enerjiye sahip ülkelerde de önemli bir turizm kolu haline gelmiştir. Sadece şifalı su havuzlarıyla sınırlı kalmayıp birçok hidroterapi yöntemini kullanarak hizmet veren termallerde, farklı fizik rehabilite faaliyetleri, spa, masaj hatta detoks gibi uygulamalar da mevcuttur.kaplıca Misafirler, lüks otel konforunda konaklayarak istedikleri aktivitelerde bulunmaktadır.

Termal Otel Hizmetleri

Termal oteller günümüzün en lüks tesislerinden. Uzman doktorlar eşliğinde tedavi yöntemlerinin yanı sıra konaklama hizmetleriyle de misafirlerini memnun ediyorlar. Dört dörtlük SPA merkezleri sadece sağlık turizmine değil güzellik turizmine de hizmet veriyor. Sunulan imkanlar genel olarak şöyle:

Sıcak su havuzu : Tamamen derinin yumuşaması ve vücudun gevşemesi, rahatlaması için kullanılan havuzdur. Stres gidermek için kullanılır.

Hamam : Klasik banyo yöntemidir. Geleneksel Türk hamamı gibi, mermer kaplı sıcak buhar içeren odalarda, hem dinlenilir, hem kurnalardan akan sürekli sıcak su ile yıkanılır, hem de tellaklar vasıtasıyla vücut temizliği yapılır.

Sauna : Tamamen yoğun sıcak su buharı içinde kalarak rahatlama şeklidir. Vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağlayarak ve ter yoluyla zararlı maddelerin atılmasına yardımcı bir keyfi uygulamadır. Cilt, saunadan sonra rahatlar ve yumuşar.

Jakuzi : Sıcak su havuzunun, tazyikli su fışkırtan şeklidir. Küvetlerde ya da küçük havuzlarda, oturduğumuz noktaya birkaç yerden basınçlı sıcak su akışı sağlanır. Bir masaj şeklidir. Doğaldır.

Masaj : Tamamıyla kişinin rahatlaması için yapılan, profesyonel bir kişi tarafından uygulanması gereken, vücudun belirli eklem ve kas noktalarına gerek elle gerekse de aletle dokunulmasıdır. Masaj sayesinde, kan dolaşımı artıp, yorgunluk ve ağrı belirtileri azalır.

Hidroterapi : Su içerisinde belirli bir süre kalıp yavaş hareketlerle dinlenmektir. Bedenden toksinler atılıp kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur.

Cilt bakımları : Güzellik merkezleri ve termal otellerde bayanlar başta olmak üzere erkekler için de yapılan, yüzü canlandırma ve güzel görünme için uygulanan

Fizik tedavi : Doktor kontrolünde ve tavsiyesinde yapılan, bazen aletli, bazen de kaplıcalarda, termal tesislerde su içinde gerçekleştirilen hareket şekilleri tedavisidir.

Zayıflama : Ülkemizde bir çok kaplıca suyunun gerek içme kürü, gerekse de su içine girerek obezite hastalarına faydalı olduğu bilinmektedir. Günümüzde bir çok termal otel kaplıcaları ve tesisleri, kilolu kişiler için zayıflama programları da sunmaktadırlar.

 

Kaplıca Konaklama Fiyatları ile ilgili bilgi almak için tıklayın

Yorum bırakın